Home > Галка, Парченце от мен > Край, начало, аз и бла, бла, бла…

Край, начало, аз и бла, бла, бла…

В началото на тази иначе адски обикновена седмица моето студентсво завърши. Тоест, на приближаващия осми декември няма да празнувам официално, просто ще си пия.

Всъщност, след края на студентските години всичко подозрително намирисва на съвсем същия… живот. Не че има лошо, защото си го харесвам. Не и като да очаквах повече, по- скоро се надявах да се самоизненадам приятно. Все едно за първи път срещам себе си.

Но все пак си бяха хубави четири години. Кой каквото ще да казва, усвояват се ключови компетенции. Как да скалъпиш прилично оправдание поне за 90% от неприятните ситуации. Как да звучиш умно, когато нямаш никаква идея за какво те питат. Как да свършиш работа за три месеца за два часа и половина, в които се караш със съквартирантката и убиваш минимум 3 хлебарки. Как да преживееш три дни с 5 лева и разкаянието за похарчените за глупости пари. И така нататък, и така нататък…

Бакалавърът е като първата любов – объркана, несигурна, романтична, изпълнена с трепети в неподозирани анатомични части, пълна със странни моменти и спомени, които държат влага за дълго. Проточва се много повече, отколкото е необходимо, за да можеш да изживееш всички усмивки и да излееш всички сълзи. Накрая, искаш или не, си по- пораснал. С повече бръчици около очите, в които съжителстват мъдрост, пиянски блясък и миниатюрната паметна плоча на детската невинност.

Ще ми липсва повече, отколкото си мислех. Не че не мога пак да стана студент – с втори бакалавър или магистър. Но няма да е същото, както аз не съм вече същата. Настойчиво сръчкана от голямата кокалеста ръка на живота, ще отгърна нова страница и ще се надявам под маската стария разкривен почерк да сътворя нещо по- хубаво от всичко до сега.

Еми, студентският живот свърши. Сега ще си живея обикновения живот в очакване на хубавия живот. Дано да стане преди пенсия. 🙂

Advertisements
  1. December 2, 2012 at 1:09 pm

    Финалът ти ми напомня на едно клише – изтъркано, но много добро:
    Цяла седмица чакаме да дойде петък, цяла зима – да дойде лятото, и цял живот – да сме щастливи…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: