Home > Галка, Парченце от мен > It’s over. So over.

It’s over. So over.

Каквото и да казват синоптиците за времето миналата седмица, лято 2012 вече си събра плажните хавлии, джапанките и хайляшкото настроение и си тръгна. Дойде времето на есенната депресия за нежните души и завръщането на ароматното кафе с повечко амарето за не-толкова-нежните.

Никога не съм разбирала как и защо лятото успява да побърка всички. Все едно е някаква магия – от юни до септември всички са по- усмихнати, по- социални, по- влюбчиви и по- философски настроени към живота. И на никой не му пука, че продуктивността на работното място се опитва да придобие отрицателни стойности. Все едно всички на света са се изрусили. 🙂

Най- вероятно преди хиляди години майката природа е спечелила епична битка с еволюцията, за да получим привилегията да издивяваме за малко всяка година. Достатъчно дълго, за да има време всички да се заразят от летния вирус, и достатъчно кратко, за да не се разболеем хронично.

Мислех си да добавя няколко меланхолични реда за хубавите неща, свързани с есента. Мирисът на печен пипер, жълто- оранжевите листа, пазаруването на някоя нова дрешка… Сещате се. Но няма да ви занимавам с тези изтъркани лиготии. Нищо не може да пребори чара на лятото.

Остава само да сгънем грижливо разголените дрехи и горещите спомени. Да чакаме нетърпеливо завръщането на лятото, докато търпим издевателствата на атмосферното налягане и метеорологията. Все едно си плащаме ДДС за луксозните дни, в които всички глупости са простени.

Само така ще можем да ги оценим подобаващо.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: