DepressFashion

„Ох, пак си се депресирала!”

Това изречение безапелационно печели в класацията ми за най- дразнещо изречение на последните няколко месеца. Без значение дали го казват на мен, или на познати и непознати наоколо, то винаги събужда у мен желанието да измета пода с някого. Добре, че не съм агресивен човек.

Когато раздразнението отмине, няма как да не се замисля за тази тенденция и да не сложа депресарската мода на лавицата с грозните гумени ботуши. Напоследък хората си умират да лепят този етикет на всеки с нестопроцентово нахилена физиономия, а цяла планина кифли (и кифльовци) си умират да гледат тъжно и да поглъщат жадно съчувствени погледи и съжалителни потупвания по рамото. Става ми наистина неприятно, защото се сещам за хората, които са изпаднали в истинска депресия. Никой няма да оцени тяхното състояние заради лигльовците наоколо, които си търсят причина да хапнат повече сладко, да привлекат внимание с мрънкането си или просто им е скучно.

А душевните проблеми са нещо сериозно и могат да доведат до лоши последствия. Някакси е тъпо да ги преекспонираме и да наричаме „депресия” всяко тъжно настроение. Във всеки човешки живот има и тежки периоди, но това не значи, че заради това трябва месеци наред да премаме ролята на сританото куче. Не значи и че трябва да толерираме хората, които го правят.

Поне хубавото на модата е, че отминава бързо, затова съм сигурна, че кифлите и кифльовците ще преминат на нова, сигурно още по- абсурдна вълна. Наистина не исках този постинг да стане толкова сух и сериозен, затова ще се опитам да наградя всички, които успяха да стигнат чак до тук, като ги накарам да се усмихнат.

7 признака, че не сте в дересия:

1. Не сте в лошо настроение всеки ден, а само в тези, в които трябва да станете рано и да отидете на работа.

2. Хапвате си шоколад, без да обвинявате за това разведените си родители или трагичната смърт на пра- пра- пра- дядо си.

3. Говорите си с котката си, защото тя е интелигентна, не защото няма хора, с които да си говорите.

4. Спирате да общувате с някого, защото той/тя ви дразни, а не защото сте изгубил/а желание за социален контакт.

5. Имате желание да правите секс по принцип, но не и с косматия дебел чичко, който щедро ви черпи с едно малко.

6. Не мислите непрекъснато кога ще срещнете любовта на живота си, кога ще намерите точната работа за вас или дали онази бенка всъщност е рак на кожата, който ще доведе до бавна и мъчителна смърт. За сметка на това трудно се концентрирате, когато не можете да се сетите дали изгасихте котлона, преди да излезете.

7. Когато кажете „Иде ми да си прережа вените”, нямате намерение наистина да го направите.

Advertisements
  1. Миша
    March 3, 2011 at 10:41 pm

    Хахахаха, развесели ме. Особено със 7-те точки, защо не сте депресиран, има много вярно 😀 😉

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: