Home > Нещо сочно > Нещо сочно 9 Final

Нещо сочно 9 Final

събитие на месеца: лятната сесия


Снимка: Jen (hug)

Както винаги, колеги, семестърът се изтърколи без да го усетим и острият трън на сесията вече е на милиметри от задниците ни. Кофти чувство, но няма как.

В такъв тежък момент помощта на най- близките до студента хора е ключова. В името на вземането на „изпита при оня гадния” мама и татко спират да мрънкат колко сте безотговорни, съквартирантите самоотвержено чистят и мият чинии вместо вас, гаджето написва няколко курсови работи и грижовно бърше потта от челото ви, докато се мъчите над книгите. Ето още нещо, с което приближените на науморния учащ ще могат да му помогнат да не се затрие от ученолюбивост в горещите юнски дни.

Необходими нещица:

– една краставица;

– една кофичка кисело мляко;

– вода колкото прецените;

– една стиска копър (все тая генно или негенно модифициран);

– щипка сол;

– няколко скилидки чесън;

– шепа орехи;

– съд, който да може да побере горните неща;

– лъжица;

– нож;

– огромна любов към студента.

И така, най- първо трябва да намерите някой да наглежда заблуденият ви студент и да го предпази от преучване. После нарязвате краставицата на дребни кубчета (може и да я настържете, стига да разполагате със стоката на лукса не много ръждясало ренде).

Изсипвате ги в гореспоменатия съд, пльоквате киселото мляко и разбърквате добре. После бавничко изсипвате водата и пак бъркате, за да не стане много бучкесто положението. Ако се изморите, схрускайте няколко ореха, за да имате сили да разкашкате чесъна и колкото ядки останат и да нарежете копъра. Заключително пак разбърквате всичко, овкусявате с олио и сол, охлаждате и носите на детето нещо охладително.

Поне докато изгълта течността студентът ще забрави за формулите, книгите и колко е гаден оня професор. Ако ви писне да го гледате омърлушен, прибегнете до най- старата студентска течна 40 градусова панацея. Ако не друго, поне ще смъкне напрежението.

И нека не забравя най- важното – всичко ще мине. Дали тази сесия или следващата, ще ги вземете всичките. И дори няма да си спомняте за „оня гадния”.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: