Home > Нещо сочно > Нещо сочно 7 RELOADED

Нещо сочно 7 RELOADED

Събитие на периода: пролетна умора

Вече поляхте всички изпити до края на втората доктурантура и нещо не Ви е купонесто? Дори не искате да посетите някоя научна конференция? Още Ви пищят ушите от традиционната обиколка на всички дискотеки в Студентски миналата седмица и ви става лошо като чуете „на две големи…”? Снощи едва – едва останахте будни до 3.00, за да си напишете домашното по любимия предмет и това не Ви накара да се усмихнете? Всички преки следствия от затоплянето на времето и междустудентските отношения са изклюкарени и не Ви идва отвътре да ги доукрасите и да заформите масов женски бой на публично място? Няма нужда да Ви пипам челото, безнадеждо болни сте от пролетна умора.


Снимка: Jen (hug)

За да вземете да живнете малко, утре сутринта се събудете раничко (около 10 – 11) и въпреки огромното си нежелание изпълзете изпод завивките. Пуснете си нещо хард, което да събуди качествено Вас и целия етаж, както и да заглуши милото „Добро утро”, което неминуемо ще долети от съседната стая. Потършувайте из хранителните си запаси (и тези на съквартирантите, много ясно) и получете резултат, близък до:

  • Няколко филии хляб (не се притеснявайте, после мухълът после няма да си личи);

  • 1 яйце;

  • 100 мл мляко (3/8 чаена чаша);

  • Олио (или някаква субстанция, която става за пържене);

  • Една – две – три щипки сол;

  • Една – две лъжици брашно;

  • Колкото успеете да изцедите от бутилките бира от снощи (но не повече от 7/16 от млякото);

  • сурдинка с приблизителната големина на една филия хляб;

  • средноголяма чиния и поне една вилица;

  • тиган и устройство за подгряването му до температурата, при която олиото се нагорещява ;

След като си набавите всичко, разбийте яйцето в горепосочения съд, след което плавно прибавете млякото, солта, брашното и бирата. Вложете цялото си старание да се получи еднородна смес, която да е по- рядка от тесто за палачинки.

Както вече се сещате, щом олиото се сгорещи добре в тигана, пльоквате вътре филийка, добре напоена във вече създадената жълтеникава течна субстанция. Направете всичко възможно, за да получите хрускаво кафеникав загар и от двете страни на всяка филия, както и се постарайте да не подпалите блока.


Снимка: Jen (hug)

При нормално развитие на обстоятелствата, трябва да получите около 6 искрящи от мазнина пържени златисти неща. Препоръчваме Ви да се избавите от прекомерната мазност като изровите лекциите за оня изпит, дето беше мноооого гаден и едвам го взехте и ги използвайте като попивателно средство. После с кеф ги изхвърлете през балкона.

Накрая вземете пълната чинийка и излезте за малко в коридора, за да могат всички, които до сега не са уловили приятната миризма, да я усетят. После се усмихнете широко при мисълта, че на всички са им потекли лигите, но само Вие ще имате удоволствието да си хапнете. Предвид броя на филийте можете да си оставите и за вечеря, или пък най- сетне да си намерите повод да се запознаете със симпатичната съседка.

Advertisements
 1. No comments yet.
 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: