Home > Нещо сочно > Нещо сочно 5

Нещо сочно 5

Събитие на месеца: Разделяме се чак до октомври ;(;(;(


Снимка: лична

Мили колеги, настъпи момента на раздялата. Изразяваме дълбоко съжаление, че хартията на вестника не може да бъде използвана пълноценно като носна кърпичка. В замяна на това обаче един брой може да попие до половин литър сълзи. Въпреки траурния повод за написването на статията, няма да ви разочароваме и ще ви предложим едно добро допълнение към течните алкохолни средства, с които ще давите мъката си всяка първа седмица от месеца, когато няма да се намира досадник, който да ви завира в ръцете нашето издание.

Настоящият универсален шедьовър се нарича Въздушна салата. Длъжни сме да ви предупредим, че въпреки вятърничавото си име тя спада към по-тежките мезета и най-добра компания за тройка са й прохладна лятна вечер и леснозапалимо питие. Ето какво ви е необходимо, за да могат двама – трима души да си доставят това уникално удоволствие:

Продукти:

    • 4- 5 големи картофа;

    • 2 сварени яйца;

    • 1 опаковка майонеза от 200 -250 грама;

    • 3- 4 консервирани краставички; (лесно се намират – наострете добре търговския си нюх и понаобиколете пенсионерските маси около спирките ;))

    • Сирене – 100- 150- 200- 200 и няколко грама или просто – колкото се намира наоколо;

    • 2 моркова (колкото по-дълги, толкова по-добре)

    • Няколко маслини;

    • Нещо зелено (без халюцинационни ефекти);

Пособия:

    • Средноголяма разлата чиния;

    • Ренде

    • Лъжица (малка)

    • Лъжица (голяма)

    • И, както би трябвало да се досетите като представители на бъдещата българска интелигенция – котлон и тенджера, както винаги;

Други:

    • Кулинарен ентусиазъм;

    • Къмто час свободно време;

    • Безкрайна любов към авторския и редакторския колектив;

Приготвянето е изключително просто, като имаме предвид добрата си теоретична подготовка от предходните броеве. Първо – сварявате картофите и яйцата (при нужда от помощ надникнете в ръчноизработения си кулинарен наръчник, състоящ се от прилежно изрязани и събрани рецепти от „Нещо сочно” ). След това поставяте внимателно на масата добре измитата чиния и настъргвате половината количество картофи. Разстилате равномерно получилата се купчинка до постигане на пълно закриване на дъното на съда. С помощта на малката лъжичка на случаен принцип пускате няколко малки майонезени кълба.

След това внимателно се оформя равномерен пласт от ½ от настърганите моркови, яйца и краставички. Повтаря се сложното упражнение с майонезата. Ако колегите от ФМИ настояват, спокойно могат да изчислят оптималните места за разпльокване на белите мазни петна, но имайте предвид, че тогавава изпълнението на рецептата ще отнеме около 3 дни и няколко картона цигари.

След това просто редувате пласт картофи, яйце, краставички и моркови с майонеза по средата. Ако сте в естетическо настроение, можете да пооформите творението си в каквото се получи. Накрая само покрийте обилно с настъргано сирене и кичнете стръкчетата зеленина и маслинките.

И съвсем накрая се домъкнете до член на редакцията със студентска книжка, за да ви завъртим с усмивка една шестица по дисциплината Четене и Издигане в Култ на „Свободен вестник”.

Успешна сесия, бурно лято и… много ви обичаме!

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: