Home > Нещо сочно > Нещо сочно 2

Нещо сочно 2

Събитие на месеца: Имаме си библиотека в Студентски град


Снимка: the_pink_princess

Има 2 най-сладки неща за студента – любовта и познанието. И тъй като поне по- голямата част (да не казвам цялата) от бъдещата българска интелигенция жъне успех след успех в първата сфера, днес ще се спрем на втората, която с помощта на СУ ще разцъфва все повече и повече.

Както, надявам се, всички вече знаете (ако не знаете, образовайте се от нашия вестник) – на 06.03.2009г. отново отвори врати клона на Университетска библиотека в Студентски град. Тъй като това спада към категорията на академичните храмове на знаението, смятаме за неуместно да ви предложим да полеете подобно събитие. За сметка на това от следващите редове можете да разберете как да си направите нещо сладко, с което по подобаващ начин да отпразнувате поредното тържество на обичаните от всеки студент книги.

Необходими продукти и пособия (за 4 средноголеми парчета):

  • Една кутийка локум по ваш вкус;

  • 7-8-9-10 обикновени /чаени/ бисквити;

  • Топла вода колкото поеме;

  • Малък, препоръчително разлат метален съд;

  • Лъжица;

  • Чиния;

  • Не особено мръсен котлон;

  • Работещ хладилник или хладна нощ ;

  • Около ½ час свободно време.


Снимка: spilt-milk

Наливате в съда половин чаша топла вода и прибавяте нарязания на малки кубчета локум. Поставяте съда върху котлона (който е включен на най-ниската си степен), след това разбърквате периодично и добавяте вода, докато се разтопи напълно. Трябва да се получи гъста хомогенна лепкава смес (знам, че не звучи никак вкусно, но по-късно ще останете приятно изненадани). Докато разтапяте локума, натрошете или настържете бисквитите и ги прибавете към полученото, веднага щом го премахнете от котлонната повърхност.

Насърчаваме ви да експериментирате и да добавите (случайно или неслучайно), каквото намерите за добре като гарнитура – парченца пресни или сушени плодове, настърган шоколад, ванилия, канела, всякакъв вид ядки, изкуствен маникюр, разхождащо се наоколо болезено любопитно насекомо и т.н., и т.н. И без тях обаче ефектът ще бъде повече от задоволителен.

Кулинарното чудо трябва да престои 2- 3 часа в хладилник или една хладна нощ на перваза на прозореца. След това е препоръчително да го обърнете в чиста чиния, а ако го поръсите с малко охрехи ще стане досущ като торта „Гараш” от някоя елитна софийска сладкарница. Препоръчваме ви този път да зарежете човешката компания и да си пообщувате с някоя от страхотните книжки от новата библиотека, които с нетърпение ви очакват (но ги пазете чистички, че иначе ще ви се разсърдят). Май не остана нищо друго за казване… освен ДОБЪР АПЕТИТ!

Advertisements
 1. No comments yet.
 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: