Home > Нещо сочно > Нещо сочно Pilot

Нещо сочно Pilot

Събитие на седмицата: Излезе вторият брой на „Свободен вестник”.


Снимка: paulspace

Рано или късно всеки студентски мозък забива безпомощно и има нужда от restart (в превод на български – 2 шамара). И тъй като най- вероятно Ви е втръснало от енергийни и/или газирани напитки, шоколад, кафе и други подобни, тази седмица ЕКСКЛУЗИВНО ви предлагаме нещо сочно за групова консумация, което ще ви държи влага за дълго и много добре си върви с компанията на настоящото печатно издание.

Като за студенти, всичко се спретва бързо и евтинко, а може дори без пари да излезе, при условие че някой от компанията има мила и всеопрощаваща мама или баба. Трябват ви:

· 2 яйца

· 2 чаши прясно мляко

· 2 чаши брашно

· щипка сол

· около чаша олио (но имайте и малко в резерв, да не свърши точно когато не трябва, че тогава става много кофти положението)

· Буркан със сладко по избор

· Нещо за пиене (въздържаме се от съвети)

· Котлон (без значение газов или електрически, но не много мръсен)

· Измити и изсушени:

Чаша с вместимост ок. 200 мл (средно голяма чаша за кафе или просто мерите на око колкото голяма водка с портокалов сок в съотношение 1:1);

Черпак или по- голяма лъжица

Една по- малка лъжица за сладкото

Съд, в който да се забърка сместа

Тиган

Препоръчително – по чиния и чаша за всеки

· Някой с безчувствени върхове на пръстите/ някой, достатъчно гладен, за да преодолее болката

· Отворен прозорец

· Някой, който може да сметне кой колко броя ще изяде и при нужда да изчисли как се прави двойна доза

· Някой с кулинарни наклонности или поне елементарни познания в тази област (но не всички, защото иначе ще се получи мазало и групово плюскане на хамбургери)

· Себеотрицателна душица, която да измие съдовете;

*За по- чистичка обстановка можете да обезопасите местата, застрашени от фатално омацване с добре попиващ хартиен носител (молим, само не и печатно издание… или поне да е широкоформатно… или поне не нашето…)

Щом си осигурите всичко това, веселбата може да започне. Помнете, че в основата на всичко стои многото любов към бъдещите консуматори (от личен опит говорим, ние така си правихме вестника и няма читател на първия брой, който да ни се е оплакал от стомашни проблеми).

Първо в Съда за Размесване на Продуктите чупите яйцата. После им слагате солта (ама внимавайте да не я предозирате, че да не нагарча после). Бъркате.

Намирате си помощник, който да прибавя по малко мляко, докато бъркате. После малко по малко прибавяте брашното, като бъркате много усилено, за да не стане на бучки. Може няколко души да се редуват или да действат едновременно, важното е да няма плаващи островчета, които после да ви вгорчават живота. Ето за това активният спорт допринася и за кулинарията. Накрая добавяте 1-2 лъжици олио. И пак бъркате, естествено.

Когато ви писне, сместа трябва да е гъста като боза. Ако сте забравили що за чудо на природата е това (никакъв намек за това с какво сте го заменили), питайте чичо Google. Той знае всичко.

Сложете тигана на котлона и налейте малко олио (колко малко? Колкото ви душа иска, само не се уливайте). Щом се загрее (при липса на тиган с индикация изчакайте стената да стане добре изпръскана с мазни неизлизащи петна и ще си имате и незабравим спомен за събирането), внимателно загребвате от сместа и изливате, докато цялата повърхност на тигана се покрие. Ако работите с лъжица или шепички може да се пробвате да си направите и формички, но препоръчваме това да е след като всички вече са хапнали, за да не се разделите с някоя част от тялото си в следствие на случаен инцидент.

Внимателно наблюдавайте случващото се в тигана. Кулинарният шедьовър трябва да бъде обърнат когато леко порозовее и краищата започнат да се поливат отгоре. Също така когато раздрусате тигана (внимавайте с какво ще го хванете) трябва съдържанието спокойно да се рахожда наоколо. Ако се затруднявате с нацелването на момента, изчакайте да замирише на изгоряло. Тогава НАИСТИНА е време.

Идва ред на колегата с безчувствени пъсти, който трябва да обърне творението (препоръчва се използването на дървена шпатула, но после и нея трябва да я миете).

Когато и от другата страна се повтори процеса със свободното разхождане наоколо из тигана, вашата първа палачинка е готова. Можете да я намажете със сладкото и да се сбиете кой пръв да я опита. Само внимавайте да не пострада вестника, защото е в ограничен тираж.

Пожелаваме ви добър апетит, дори и да ви домързи да си приготвите специалитета на броя. Ще ви припомним пак, че много си ви обичаме и че в следващия брой пак ще намерите нещо сочно.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: